Bjørn Rasmussen: “3 Intermezzi”

bjoern_rasmussenBjørn Rasmussen

Niels La Cour er en dansk komponist som er født 1944. Han har skrevet orkesterværker, kammermusik og klaver- og orgelmusik, men er mest kendt for sin store produktion af værker for kor. Han har sågar præsteret noget, som de færreste nulevende komponister kan prale af, nemlig et regulært hit, ‘Fred hviler over land og by’, som er på ethvert seriøst dansk kors repertoire.
De ‘3 Intermezzi’ for orgel blev skrevet i 1974 og titlen antyder at stykkerne ikke nødvendigvis skal opføres samlet, men at hver af satserne kan stå alene. Da Leif Kayser, La Cours gamle lærer, hørte værket, sagde han: ‘ Er 3 Intermezzi nu også den rigtige titel’? Som altid var Kaysers indvendinger ikke helt ved siden af, for der er et cyklisk gennemgående tema, som binder satserne sammen. Derfor har Niels ved genudgivelsen i 2014 givet de tre stykker undertitlerne ‘Introitus’, ‘Lovsang’ og ‘Nadver’ for at understrege den ide om en ‘ lille orgelmesse’ som også helt fra starten har været i tankerne.

Bjørn Rasmussen er uddannet pianist fra det kongelige dansk musikkonservatorium i 1990. Har siden studeret nutidig klavermusik ved State University of New York i Buffalo hos professor Yvar Mikhasshoff (1990-91) inden han i 1994 tog kirkemusikalsk diplomeksamen med debutkoncert fra solistklassen i 1999. Bjørn Rasmussen har siden 1995 været ansat som organist i Timotheuskirken.

Del
facebooktwittergoogle_plusmail
Følg
facebookgoogle_plusyoutube