Johanne Thisted Højlund – et magisk øjeblik

JohanneThistedJohanne Thisted Højlund, mezzosopran, er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet, hvor hun studerede med Susanna Eken og Christen Stubbe-Teglbjerg som lærere. Hun har deltaget i flere master classes med bl.a. Mikael Eliasen, Martin Isepp, Anne Margrethe Dahl og Malcolm Martineau.

Hun har i 2011 og 2012 suppleret sine sang- og skuespilkurser ved Curtis Institute of Music og Juilliard School of Music samt med et halvanden måneds intensivt kursus på Stella Adler Studio of Acting.

På Operaakademiet har Johanne været omkring mange forskellige operaroller såsom Rossinis Cenerentola, Händels Polinesso, Cornelia i Giulio Cesare, Dinah i Trouble in Tahiti af Bernstein, Fortunata i Madernas Satyricon, Olga i Eugen Onegin m.fl. I sommeren 2013 sang hun Maddalena i en produktion af Verdis Rigoletto med Haldenstein Schlossoper, og i september og oktober har hun opholdt sig på Det danske Institut i Rom for at studere italiensk og arbejde med italienske pianister. I 2014 boede og arbejde hun i Madrid ved Madrid Operastudio.

Hun havde sin debut på Det Kongelige Teater som Kate Pinkerton i Puccinis Madame Butterfly. Hun har sunget solistpartierne i bl.a. Mendelssohns Elias, Bachs Matthäuspassion, Mozarts Requiem og Pergolesis Stabat Mater, Dvoraks Stabat Mater og Bachs Matthäuspassion.

I 2006 vandt Johanne den landsdækkende konkurrence Unge Sangere og modtog i samme konkurrence Ulrich Stærk-prisen.

Du kan følge Johannes på Facebook på https://www.facebook.com/JohanneMezzo og læse mere om hende på hendes hjemmeside http://www.johannehojlund.com/

Del
facebooktwittergoogle_plusmail
Følg
facebookgoogle_plusyoutube