Puk Damsgård Andersen om helvede på jord

pukPuk Damsgård Andersen, forfatter og journalist. DR’s korrespondent i Mellemøsten

Puk Damsgård Andersen er uddannet fra Syddansk Universitet og har siden 2006 boet i Pakistan, Afghanistan og nu Libanon. Hun har deltaget i Galathea 3-ekspeditionen.

Puk blev i januar 2012 sammen med kollegaen Simi Jan hædret med Berlingske Fonds Journalistpris for “begge at brænde for deres job og rejse med åbne øjne ud i verdens konfliktzoner, hvorfra de på flotteste vis viderefører og videreudvikler fine traditioner i dansk udenrigsjournalistik.” Desuden bemærkede priskomitéen, at de har “dækket begivenheder og udviklinger i områder, hvor både det at være journalist – og det at være kvinde – er noget af en udfordring.”

Puk er forfatter til ”Mellem Taleban og fremtiden” (2006), ”De renes land” (2009) og ”Ulvehjerter” (2011) og arbejder lige nu på sin næste udgivelse, en bog om Syrien og landets skæbner.

Puk vil tale om ondskaben og helvede på jord i Syrien, hvor flere millioner er drevet på flugt, og mere end 136.000 mennesker har mistet livet, siden konflikten brød ud for tre år siden.

Puk skriver om krigen i Syrien:

”På vej ind i revolutionens og krigens fjerde år er opstået et militært og politisk dødvande uden synlige militære eller politiske løsninger i sigte. Det efterlader Syrien i et vedvarende og afskyeligt blodbad, der for længst er blevet hverdagsbegivenheder, ligesom når vi køber basser hos bageren.

Vi kan desværre kun frygte, hvad krigens fjerde år vil byde på. Tør vi stadig håbe og tro og engagere os? Måske kan vi begynde nu – med at se hinanden i øjnene på denne mærkedag, 3 år for krigens udbrud, og spørge, hvor langt fra egen dørtærskel vores medmenneskelighed og engagement rækker i 2014.”

Del
facebooktwittergoogle_plusmail
Følg
facebookgoogle_plusyoutube